Skip to content

Premsa

NOTA DE PREMSA

Les organitzacions que integren la iniciativa reivindiquen una major descentralització de la cultura

NEIX “A-petit”, UNA PLATAFORMA QUE AGRUPA SIS FESTIVALS D’ARREU DE CATALUNYA AMB L’OBJECTIU DE COMPARTIR CONEIXEMENTS I PROBLEMÀTIQUES

(a)phònica, Faraday, Festus, inVictro, Palmfest i popArb pretenen crear una xarxa cultural per sumar esforços

Tarragona, 09 de març de 2012.- Són festivals petits, que volen ser petits, que donen prioritat a l’interès cultural i a la proximitat, que donen a conèixer propostes de qualitat -en molts casos poc conegudes i arriscades-, i que tenen en compte l’entorn i la població on es realitzen. Els festivals  (a)phònica, Faraday, Festus, inVictro, Palmfest i popArb han creat A-petit, una plataforma que neix amb l’objectiu de crear una xarxa cultural repartida pel territori, amb la intenció de compartir coneixements i problemàtiques, sumar esforços i col·laborar mútuament en diferents aspectes interns. La plataforma també neix amb una reivindicació: una major descentralització de la cultura.

A-petit ha escenificat aquest matí, a la seu a Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la seva presentació oficial en un acte que ha comptat amb l’assistència de representants dels sis festivals fundadors de la Xarxa. Xavier Carbonell, representant del festival Faraday de Vilanova i la Geltrú i primer portaveu d’A-petit, ha destacat que la idea de crear una xarxa de festivals parteix de les trobades que aquestes organitzacions han estant duent a terme durant l’últim any, amb l’objectiu de coordinar calendaris, col·laborar i ajudar-se de manera interna en les problemàtiques sorgides en els diferents projectes musicals. Així, tot i que inicialment es treballa de “cara endins”, no es descarta que en un futur la plataforma pugui desenvolupar també accions conjuntes amb més visibilitat pública. Carbonell ha afegit que  “A-petit no tanca la porta a la integració d’altres festivals. És més, desitja créixer en nombre i en abast territorial, però també té molt clar que només s’hi podran incorporar aquells projectes que persegueixin els mateixos objectius que els marcats per aquest col·lectiu”.

En aquest sentit, els integrants de la plataforma consideren que és molt important teixir una xarxa cultural arreu del territori català i no deixar que se centralitzi tot a grans ciutats com ara Barcelona. “El públic interessat en els diferents àmbits culturals han de poder accedir a programacions de qualitat en altres indrets que no siguin exclusivament la capital catalana”, ha afirmat Carbonell.

La presentació oficial d’A-petit ha tingut lloc a la ciutat de Tarragona, capital de la Cultura Catalana 2012, coincidint amb la celebració de la primera edició del festival TWINPALM, de l’Hospitalet de l’Infant, versió hivernal de PALMFEST, el festival de música independent de referència al Sud de Catalunya. Per Àngel Lopera, director de TWINPALM i representant d’A-petit a les comarques tarragonines, “el fet de presentar A-petit en el marc d’un nou festival en marxa és prova i alhora símbol de la voluntat i la vitalitat amb què treballa tot el col·lectiu perquè Catalunya gaudeixi d’una escena de festivals rica, sòlida i harmonitzada territorialment”.

Els festivals que integren A-petit són sis i es duen a terme arreu del territori català: l’(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles, que tindrà lloc del 13 al 15 de juliol (www.aphonica.banyoles.cat); el Faraday, Festival de Música Independent, que es farà del 29 de juny a l’1 de juliol a Vilanova i la Geltrú (www.faraday.tv); el Festus, Festival Jove d’Arts al Carrer, que tindrà lloc a Torelló del 29 de juny a l’1 de juliol (www.festusfestival.com); l’inVICtro, Escena Emergent off del Mercat de Música Viva de Vic, que tindrà lloc el 14 i el 15 de setembre (www.invictro.com); el Palmfest, Festival de Música Independent de la Costa Daurada, que tindrà lloc del 26 al 29 de juliol a l’Hospitalet de l’Infant (www.palmfest.es); i el popArb, Festival de Música Independent feta a Catalunya, que es farà el 29 i 30 de juny a Arbúcies (www.poparb.cat).

Per a més informació:

Comarques gironines: Alda Rodríguez i Comas comunicacio@altersinergies.com 606508041

Comarques barcelonines: Eva Vilaró  Móra  comunicacio@artbaco.com 618730120

Comarques tarragonines: Àngel Lopera angel@palmfest.es 630444149


www.a-petit.cat

info@a-petit.cat
@apetitxarxa a twitter!